14.2.2017.
Kompanija EuroCons Group sponzor aktivnosti Finske ambasade povodom obeležavanja stogodišnjice postojanja Finske – SUOMI FINLAND 2017

Januar – decembar 2017. god.

Kao članica organizacije Team Finland, kompanija EuroCons Group rado se odazvala pozivu ambasade Finske u Beogradu da podrži njene aktivnosti povodom obeležavanja sto godina postojanja ove nordijske zemlje. Suomi Finland 2017 predstavlja celogodišnji skup aktivnosti koji će se sprovoditi u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a sve u svrhu podizanja svesti o finskoj zemlji, kulturi, vrednostima, tehnološkim dostignućima i kompanijama.

Prva u nizu aktivnosti koju će da podrži kompanija EuroCons Group, je izložbe savremenog nordijskog stakla, pod nazivom „Dodir stakla“. Izložba je postavljena u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu u periodu od 9. februara do 15. marta 2017. god., nakon čega se seli u Muzej Vojvodine u Novom Sadu od 21. marta do 20. aprila 2017. god.

Izložba je organizovana od strane četiri nordijske ambasade u Srbiji – Danske, Finske, Norveške i Švedske. Kako svetlost ima važnu ulogu u zemljama dalekog severa, ne čudi pažnja koja se posvećuje upravo staklu. Umetnost i dizajn predstavljeni na ovoj izložbi, inspirisani su starim tradicijama izrade stakla sa severa, koji u isto vreme usvajaju moderni dizajn, tako stvarajući karakteristični nordijski pristup dizajnu.

Ovaj web sajt koristi kukije i slične tehnologije da pruži najbolju moguću funkcionalnost i prikaže sadržaje u skladu sa vašim interesima na našem sajtu i društvenim mrežama.

Mi poštujemo vašu privatnost i procesuiramo podatke samo u marketinške i funkcionalne svrhe ukoliko nam date vaš pristanak klikom na "Prihvatam".

Uslovi korišćenja
Obaveštenje o privatnosti