7.12.2015.
EuroCons Group na radnom sastanku Nordijske poslovne alijanse sa premijerom Aleksandrom Vučićem

7. decembar 2015.god. – Radisson Blu Hotel, Beograd

Kompanija EuroCons Group učestvovala je na radnom sastanku Nordijske poslovne alijanse sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koji je održan 7. decembra u Radisson Blu Hotelu.

Ova konferencija je označila početak saradnje koja za cilj ima otklanjanje prepreka u poslovanju članica NPA. Na panelu su se obratili, pored predsednika Vlade Republike Srbije, g. Aleksandra Vučića, NJ. E. Krister Asp, ambasador Švedske u Srbiji, Jasmina Vignjević, predsednica Borda guvernera NPA, kao i izvršni direktor Nordijske poslovne alijanse, Andreja Pavlović, koji je bio i moderator panela. Pored premijera, od predstavnika državnih institucija, na konferenciji su prisustvovali i Željko Sertić, ministar privrede, Aleksandar Vulin, ministar rada, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i državni sekretari i predstavnici ministarstava čiji su resori usko vezani za poslovanje nordijskih kompanija u Srbiji. Pored ambasadora Švedske, na konferenciji su prisustvovali i NJ. E. ambasador Finske Pertti Ikonen, kao i predstavnici ambasada Norveške i Danske u Srbiji.

Na radnom sastanku su predstavnici kompanija razgovarali sa predstavnicima ministarstava o problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Od bitnih podataka koji su iznešeni, jeste i činjenica da je došlo do povećanja spoljnotrgovinske razmene između Srbije i nordijskih zemalja za više od 10% u odnosu na prethodnu godinu, a najavljeni su i veliki napori kako bi se privukle dodatne investicije iz nordijskog regiona.

Sastanku je prisustvovalo više od 80 različitih nordijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

EuroCons Group je ekskluzivni zastupnik više kompanija koje vode poreklo iz nordijskih zemalja:

• Finn Aqua (Finska) - destiltori za vodu za injekcije;
• AVK (Danska) - svi ventili na sistemima za hladnu tehnološku vodu, i napajanje bunarske vode;
• Ellab (Danska) - oprema za merenje T i RH;
• Camfil (Švedska) - kompletna filtracija vazduha, otprašivači za miksere i oprema za eliminaciju ulja iz vazduha, CamCleaneri za prečišćavanje vazduha

Ovaj web sajt koristi kukije i slične tehnologije da pruži najbolju moguću funkcionalnost i prikaže sadržaje u skladu sa vašim interesima na našem sajtu i društvenim mrežama.

Mi poštujemo vašu privatnost i procesuiramo podatke samo u marketinške i funkcionalne svrhe ukoliko nam date vaš pristanak klikom na "Prihvatam".

Uslovi korišćenja
Obaveštenje o privatnosti