25.4.2023.
Prva češka grinfild investicija u Srbiji

IMG manufacturing otvara fabriku proizvoda od plastike u Vršcu.

IMG manufacturing, podružnica češke IMG Boehmia, otvorila je fabriku za proizvodnju plastičnih delova i komponenti za autoindustriju u Tehnološkom parku u Vršcu, vrednu 5 miliona evra.

Češki ambasador Tomaš Kuhta je na svečanom otvaranju 25. aprila 2023. istakao da je fabrika IMG u Vršcu prva češka grinfild investicija u zemlji, nakon čega se očekuje da će sve veći broj čeških kompanija ulagati u Srbiju.

EuroCons Grupa (ECG) je ponosna na partnerstvo sa Razvojnom agencijom Vojvodine kako bi IMG manufacturing došao u Vršac. ECG je obezbedio građevinsko zemljište za fabriku, dok je Biro Plus bio zadužen za projektovanje celokupnog proizvodnog kompleksa i nadzor nad procesom izgradnje.

Fabrika je projektovana po svim međunarodnim standardima i nema negativnih uticaja na životnu sredinu.

Ovaj objekat je samo prva od tri investicione faze ukupne vrednosti 15 miliona evra, u okviru kojih će se proširiti proizvodnja na plastične delove za automobile, kamione i autobuse. Industrijski kompleks će biti u potpunosti operativan do 2025. godine i zapošljavaće 113 ljudi.

Ovaj web sajt koristi kukije i slične tehnologije da pruži najbolju moguću funkcionalnost i prikaže sadržaje u skladu sa vašim interesima na našem sajtu i društvenim mrežama.

Mi poštujemo vašu privatnost i procesuiramo podatke samo u marketinške i funkcionalne svrhe ukoliko nam date vaš pristanak klikom na "Prihvatam".

Uslovi korišćenja
Obaveštenje o privatnosti