27.8.2021.
ECG dobitnik zlatne bonitetne izvrsnosti – Intervju sa g. Goranom Đurićem

Šta za vas i vaše zaposlene znači dobijeni sertifikat?

Kompanija EuroCons Group je lider u regionu u oblasti industrijskog inženjeringa, dizajna inovativnih tehnologija, kao i ponudi opreme vodećih multinacionalnih kompanija, pre svega u farmaceutskoj industriji, ali i u ostalim industrijama. Nudi vrhunska tehnološka rešenja u oblasti “čistih soba”, i realizuje projekte po principu “ključ u ruke”, od projektovanja, izgradnje i instalacije opreme do puštanja objekta u rad i postprodajne podrške, u skladu sa najvišim evropskim standardima za određeni vid proizvodnje. Samim tim, za nas je svaka kriza ujedno i izazov, kao i prilika da dokažete i sebi i drugima da je kompanija postavljena na zdrave noge. Sa druge strane, ako radite predano i konstatno, ne može početak krize, bez obzira na njenu težinu, da utiče na poslovanje trenutno, jer sada se, bar u našoj branši inženjeringa, realizuju projekti koji su dogovarani u prethodnih godinu - dve dana. Tako da, mi nismo imali strah da nećemo imati posla u početku krize, više kako će biti ako kriza bude duže trajala, ali i to smo prebrodili dobijanjem velikih poslova i projekata u oblasti čistih soba, medicinskog kanabisa i sektoru energetike i zaštite životne sredine.

Koji su vaši budući planovi za održavanje uspešnog poslovanja?

Sam sertifikat nam je potvrda dobrog rada svih uposlenih i domaćinskog poslovanja, da smo na dobrom putu i da koristeći istu metodologiju za izračun dokažemo i pokažemo našim EU partnerima, da smo često i bolji partner od njih samih. Takođe, EuroCons Group je prvi u Srbiji stekao ISO 9001:2008 sertifikat za inženjering poslove u farmaceutskoj proizvodnji, medicini i proizvodnji hrane, kao i sertifikat koji se odnosi na prodaju procesne i merno-regulacione opreme, rezervnih delova i potrošnog materijala. A u skladu sa misijom, vizijom i strategijom razvoja kompanije EuroCons Group, uveden je i sertifikovan Integrisan menadžment sistem (IMS): kvaliteta (ISO 9001:2015), životne sredine (ISO 14001:2015) i zdravlja i bezbednosti na radu (OHSAS 18001:2007). Tako da je sertifikat bonitetne izvrsnosti bio logičan sled potvrda za kvalitetno poslovanje.

U kojoj ste fazi radnog procesa koristili sertifikat i na koji način? Kakva poboljšanja vam je ovo donelo? Možete li dati konkretne primere?

Da, koristimo sertifikat kao dokaz naše finansijske stabilnosti, čime ulivamo poverenje, pre svega novim korisnicima naših usluga, da otpočnu saradnju sa nama, jer znaju da rade sa pouzdanim partnerom. U mnogim slučajevima kod ugovaranja poslova, sertifikat nam je bio zamena za menice ili bankarske garancije, što na kraju donosi i dodatnu finansijsku korist kompaniji, ali i ubrzava potpisivanje i relizaciju ugovora.

Ovaj web sajt koristi kukije i slične tehnologije da pruži najbolju moguću funkcionalnost i prikaže sadržaje u skladu sa vašim interesima na našem sajtu i društvenim mrežama.

Mi poštujemo vašu privatnost i procesuiramo podatke samo u marketinške i funkcionalne svrhe ukoliko nam date vaš pristanak klikom na "Prihvatam".

Uslovi korišćenja
Obaveštenje o privatnosti